Krydderier



Jeg blander selv de fleste af de krydderier der bruges til madlavning

  • Karry er et blandingskrydderi og findes i utallige udgaver der kan bestå af rigtig mange ingredienser.
    Karry er bedst når den er friskmalet, derfor har jeg en peberkværn med de frø osv. jeg ønsker min karry skal bestå af, på den måde har jeg altid friskkværnet karry ved hånden.
    Blandingen i min karrykværn består af:
    1. Chilli - Tørrede og knuste, pas på hvis de er stærke
    2. Hvidløg - Tørrede flager
    3. Ingefær - Tørrede flager
    4. Sennepsfrø - brune og gule
    5. korianderfrø
    6. Spidskommensfrø
    7. Kommensfrø
    8. Salt - Groft
    9. Hele peberkorn - evt. sheshuanpeber
    10. Kardemomme
    11. Fennikelfrø
    12. Jomfru i det grønne - Nigellafrø
    13. Bukkehornsfrø - pas på med dem
    14. Gurkemeje - kan tilsættes ved siden af hvis det kun kan findes stødt og man ønsker den gule farve

      Ønsker man flere smagsnuancer kan man bruge hvad man ønsker, når man bare husker på at tingene, skal være tørrede og ikke pulveriserede, men alligevel af en størrelse der kan gå igennem "Karrykværnen"


  • Spar på saltet ved at blande 50% groft salt med 50% kværnet sesam som har været ristet på en varm pande